Ce trebuie sa ai mereu in masina atunci cand pornesti la drum lung?

 

 

 

Se intampla de foarte multe ori sa iti “muti” casa in masina, mai ales atunci cand pleci la drum lung. Daca te hotarasti sa pleci cu masina intr-o excursie la munte sau chiar sa vizitezi o alta tara, trebuie sa stii ca sunt cateva lucruri pe care este bine sa le achizitionezi si sa le tii mereu la indemana.

 

Pe langa prudenta si rabdarea cu care trebuie sa te inarmezi, trebuie sa tii sub control fiecare situatie si sa fii echipat cu varii produse si accesorii menite sa te ajute pe parcursul drumului. Inainte de orice traseu lung, verifica intai starea tehnica a masinii, de la sistemele de franare, pana la sistemele de iluminare si starea motorului si a bateriei.

 

Produse auto universale pe care este bine sa le ai in masina

Roata de rezerva

Pentru ca risti sa ramai in pana in locuri izolate, cu trafic redus, unde nu ai acces la un service auto, roata de rezerva este principalul lucru pe care trebuie sa il ai atunci cand pornesti intr-o cursa lunga de sute de kilometri. Iar daca esti priceput la schimbatul rotii de rezerva, atunci ai o grija in minus si poti sa te avanti la drumuri si in afara tarii.

 

Sisteme de GPS si gadgeturi

Drumurile lungi si anevoioase nu sunt de fiecare data cunoscute, iar strazile oraselor noi pot fi un adevarat labirint greu de deslusit. Pentru a eficientiza timpul, este recomandat sa ai un sistem gps instalat si conectat la internet. Iti va usura drumul si iti va oferi alternative si scurtaturi.

 

Faruri, becuri si lanterne

Chiar daca ai verificat inainte farurile, semnalizatoarele si sistemul de iluminare din interior, este recomandat sa ai, daca te pornesti la drum lung, si iluminare auxiliara. Pentru situatiile neprevazute, cand te prinde noaptea pe drumuri si nu dispui de iluminare corespunzatoare, este bine sa detii o lanterna sau sa ai un far de rezerva, in special pentru cele de ceata.

 

Solutii de curatare si lichide pentru motor

Un set complet cu produse de ingrijire si curatare a masinii este indispensabil in portbagajul masinii. Lichidul de parbriz nu trebuie sa lipseasca din echipamentul tau, solutii de curatare si alte lichide (ulei de motor, antigel) care sa optimizeze conditiile in timpul sofatului. Cu toate acestea, inainte de plecarea de acasa, este bine sa verifici nivelul fiecarui lichid, astfel incat sa nu ai probleme pe parcurs.

 

Sistem de alarma si senzori de parcare

 

Produse deloc neglijabile, sistemul de alarma si senzorii de parcare sunt foarte importanti atunci cand ajungi pe meleaguri straine. In primul rand, un sistem de alarma este indispensabil pentru siguranta masinii atunci cand nu esti la volan. De asemenea, senzorii de parcare te vor ajuta sa pozitionezi masina in mod sigur, in locuri aglomerate si greu accesibile.

 

De asemenea, daca te aventurezi cu familia intr-o excursie de cateva zile si urmeaza sa petreci mult timp in masina, este bine sa ai suporturi pentru mancare si lichide, suporturi aderente pentru chei, precum si scaune pentru copii.

 

 

Share

Comments

comments