Cum intretii caroseria masinii tale?

 

 

Intretinerea unei masini nu consta doar in verificari periodice si reparatii la service atunci cand apar dificultati la mers, ci si in ingirjirea caroseriei si a vopselei. Cum ai grija de aspectul masinii tale, pe langa o curatare constanta si cum poti mentine caroseria intr-o stare buna mai mult timp, vei afla in acest articol propus de AutoHut.ro.

 

Cum ai grija de caroseria masinii tale?

  1. Ceruieste masina

Opteaza pentru o ceara sub forma de pasta si creeaza-ti un obicei din aplicarea acesteia pe caroserie. O poti aplica in strat dublu, in special in zona frontala, pentru ca acolo are cea mai mare nevoie de protectie. De asemenea, e indicat sa cureti si sa ceruiesti masina chiar daca nu o conduci deoarece praful se aseaza constant, iar pasarile o pot murdari oricand, fiind astfel afectata vopseaua.

  1. Curata caroseria cu o laveta curata

Majoritatea proprietarilor de autoturisme aleg sa isi curete petele de pe carosabil cu o carpa sau un burete murdar din portbagaj. Acest obicei este complet gresit pentru ca murdaria se intinde, iar vopseaua se deterioreaza. Alege sa cureti masina cu o laveta umeda.

  1. Foloseste produse speciale de curatat

Nu improviza la curatarea masinii cu detergenti casnici sau alte produse care nu sunt destinate industriei auto. Cumpara produse profesionale de curatat pentru a mentine vie culoarea vopselei mult timp.

  1. Acopera rapid zgarieturile

Orice zgarietura afecteaza aspectul caroseriei si, in cazul in care aceasta este destul de adanca, exista posibilitatea sa apara mai tarziu rugina odata ce intra in contact cu apa. De aceea e indicat sa acoperi cat de repede posibil toate zgarieturile.

  1. Aplica folie de protectie

O modalitate foarte utila pentru protejarea caroseriei o reprezinta folia de protectie care se aplica direct pe suprafata masinii. Este transparenta, protejeaza impotriva razelor solare, a sarii si nisipului in timpul iernii, a zgarieturilor si nu lasa urme la indepartare.

  1. Ai grija la stropii de carburant sau lichid de frana

Stropii de combustibil sau lichid de frana ataca vopseaua si luciul caroseriei. Desi pot fi folosite la indepartarea ruginii si acoperirea zgarieturilor, acestea nu sunt recomandate a fi turnate pe intreaga suprafata a masinii in speranta ca vor remedia problemele.

 

 

 

Share

Comments

comments