Începe sezonul rece! Cum să îți pregătești automobilul pentru toamnăSfârșitul verii aduce cu sine o mulțime de schimbări. Nu numai că vom avea de a face cu temperaturi mai răcoroase și astfel va trebui să ne adaptăm garderoba la noile condiții meteorologice, dar astfel de schimbări vor avea loc și în alte aspecte mai importante ale vieții noastre, precum programul de zi cu zi sau costurile la întreținere.

 

Modificări vor trebui operate și în cazul autoturismului tău. De aceea, mai jos ți-am enumerat câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere dacă deții un automobil și te pregătești de intrarea în sezonul de toamnă.

Anvelope și frâne

Condițiile meteo nefavorabile și potențialele pericole rutiere asociate acestora necesită un automobil eficient la frânare. Aceasta înseamnă că anvelopele și frânele cu care este echipată mașina ta trebuie să funcționeze în condiții cât mai optime posibil.

 

În general, un service auto de calitate va inspecta aceste elemente ale mașinii tale în mod gratuit, dacă vei efectua și alte operațiuni la ei. De exemplu, poți merge să înlocuiești anvelopele de vară cu unele all season, și să soliciți verificarea și ajustarea sistemului de frânare.

Lumini

Dă câteva ture în jurul mașinii tale și verifică dacă toate luminile funcționează: farurile, pozițiile, avariile, luminile de frânare, semnalizatoarele. Înlocuiește toate becurile care nu mai sunt funcționale. Asigură-te de asemenea că cele care funcționează emit o lumină suficient de puternică pentru a fi vizibile în trafic, indiferent de condițiile meteorologice.

Ștergătoare

Scopul ștergătoarelor este curățarea completă a parbrizului. Dacă acestea vor avea lamele uzate, atunci nu vor face o treabă prea bună. Verifică lama de cauciuc a ștergătoarelor și asigură-te că aceasta este flexibilă. Apoi, probează ștergătoarele și vezi dacă acestea curăță în totalitate suprafața parbrizului pe care operează. În cazul în care acestea nu dau randamentul dorit, înlocuiește-le cu o pereche nouă de ștergătoare.

Bateria

Este recomandată o baterie încărcată în totalitate pentru a porni un automobil pe timpul sezonului rece. De aceea, asigură-te că verifici starea în care se află bateria mașinii tale înainte de începerea toamnei. Dacă observi semne de coroziune pe bornele bateriei sau la capetele cablurilor de conexiune, atunci bateria ta are nevoie de atenție specială.

Ulei și filtru de aer

Dacă uleiul este murdar sau dacă ai ajuns la intervalul de timp sau distanță parcursă la care îți este recomandat să faci înlocuirea, atunci asigură-te că această operațiune va avea loc. De asemenea, verifică starea în care se află filtrul de aer, pentru a te asigura că este suficient de curat pentru a funcționa în condiții optime.

(Sursa foto: Pixabay)

Share

Comments

comments