Marcheaza inceputul primaverii prin imbunatatiri aduse masinii tale

 

 

 

Sezonul rece s-a incheiat si asta este o veste buna pentru toti conducatorii auto! Bineinteles, in iarna ce-a trecut au fost multe momente frumoase, dar pentru orice masina a fost o provocare. A trebuit ca tu si ceilalti posesori auto sa aveti mereu grija de starea masinii, care se putea deteriora rapid numai din cauza temperaturilor foarte scazute, a precipitatiilor specifice sau a starii indoielnice a drumurilor.

 

Acum, zapada s-a topit, polei nu mai exista, dar masina trebuie in continuare ingrijita. Cum poti sa simti cu adevarat ca incepe primavara, daca nu prin imbunatatiri, cat de mari sau de mici, aduse masinii tale?

 

In urmatoarele randuri gasesti cateva idei in acest scop, incadrate in doua categorii de bun simt: imbunatatiri ale aspectului si imbunatatiri ale functionalitatii.

 

Cum imbunatatesti aspectul masinii tale

Stii ce inseamna placerea de a conduce? Inseamna si sa iti placa sa fii la volan, sa fie placuta atingerea volanului de catre mainile tale, culorile din interior sa fie pe gustul tau, masina sa miroasa bine si – important – sa fie curat peste tot, niciun pic de praf sa nu existe!

 

Iarna a fost ticsita de momente in care zapada murdara de pe ghete si bocanci se topea si ajungea sa murdareasca toata podeaua masinii, fara ca tu sa poti curata foarte bine din cauza faptului ca situatia se repeta cu fiecare persoana care se urca in masina, implicit de fiecare data cand te urcai tu la volan.

 

Aspectul masinii este nu numai interior, ci si exterior. Acum nu mai exista niciun strat de zapada care sa iti albeasca masina, acum nivelul prafului incepe sa fie mai mare si masina sa fie dusa la spalatorie mai des. Asa ca dusul la spalatorie sau cresterea  frecventei de mers la spalatorie cu masina reprezinta momentul de inceput de primavara. Este momentul cand iti schimbi comportamentul in ceea ce priveste masina ta si cand dovedesti afectiunea fata de ea.

Cum iti faci masina sa functioneze mai bine

Bucuria resimtita atunci cand masina ta straluceste din toate punctele de vedere va fi anulata daca atunci cand vrei sa pornesti motorul, observi ca trebuie sa incerci nu o data, nu de doua ori, ci de mai multe ori.

 

Ei bine, bateria auto a fost indelung solicitata pe parcursul unei ierni solicitante. Iata de ce ar trebui sa te gandesti ca nu exista un moment mai potrivit pentru inlocuirea bateriei auto cu una noua in afara de momentul prezent.

 

Acum este momentul sa schimbi si filtrele, si uleiul de motor, acum este momentul sa inlocuiesti, practic, consumabilele – ca sa pornesti cu bine in ceea ce se prevede a fi o primavara spectaculoasa, cu peisaje mirifice si pomi infloriti, de care tu sa te bucuri atunci cand parcurgi un drum mai liber, intre localitati.

 

Este momentul sa inlocuiesti orice piesa auto ti-ar fi facut probleme iarna si pe care nu ai schimbat-o fiindca nu ti-ai permis sa lasi masina in service si sa folosesti mijloacele de transport in comun sau bicicleta atunci cand erau -10 grade afara sau cand ningea foarte mult.

Sursa foto: http://insuranceofficesltd.com/car-maintenance-tips-for-spring/

Share

Comments

comments