Semne evidente ca franele au nevoie de o schimbare !

Sistemul de franare este cu siguranta unul dintre cele mai importante componente al unui autovehicul . Acordand atentie la semnele de avertizare care indica uzarea sistemului de franare poate insemna diferenta dintre viata si moarte .

Exista unele semne evidente ca franele au nevoie de o schimbare , cum ar fi lumina de frana care apare pe bord sau sentimentul ca masina franeaza intr-un timp mai lung , caz in care ar trebui sa vizitati www.autohut.ro pentru o oferta completa de discuri de frana si placute de frana 🙂

In cazul in care nu sunteti sigur ca trebuie sa schimbati ceva la sistemul de franare va prezentam mai jos alte semne care indica acest lucru .

In primul rand trebuie sa spunem cateva cuvinte despre cum functioneaza franele .

Majoritatea masinilor folosesc frana pe disc , asemanator cu sistemul de franare pe disc al unei biciclete.Un sistem hidraulic umplut cu lichid de frana declanseaza un un set de cleme ,cunoscute ca etriere , facandu-le sa stranga impreuna un disc .Frecare intre placutele de frana si discul de frana opreste in cele din urma masina .

Placute frana
Placute frana

In timp placutele de frana incep sa se subtieze ceea ce inseamna ca incetinireaza sau oprirea masinii va fi mai putin eficienta . Din fericire verificarea grosimii placutelor de frana este simpla . Tot ce trebuie sa faceti este sa va uitati in spatele rotii (intre spite sau trebuie sa scoateti roata) , acolo vedeti intre etrier si discul de frana placutele de frana care trebuie sa fie de minim un sfert de centimetru . Daca placutele sunt mai subtiri de un sfert de centimentru ar trebui schimbate .

Un alt semn de uzura al sistemului de franare este un sunetul ascutit care se aude in momentul in care se actioneaza sistemul de franare .

Ati simtit vreodata ca masina dumneavoastra vireaza stanga sau dreapta in timp ce conduceti ? Daca da una din cauze poate fi un etrier blocat ,un furtun care duce catre etrier rupt sau placute de frana cu dimensiuni inegale .

Daca pledala de frana vibreaza in momentul in care o apasati asta poate indica un disc de frana deformat .Suprafata denivelata se va lovi de placutele de frana si pedala de frana va vibra .In cazul inc are se intampla asa ceva este indicat sa se schimbe discurile de frana cat mai repede .

Disc frana
Disc frana

Daca intalniti oricare dintre aceste semne va asteptam pe www.autohut.ro unde veti putea gasi cele mai bune preturi pentru discuri de frana , placute de frana si orice alte piese auto necesare .

Multumim 🙂

Share

Comments

comments