Trei semne că trebuie să schimbi kitul de ambreiaj al automobilului tău

Mulți oameni știu că în componența tehnică a autovehiculelor se regăsește și ambreiajul și că acesta trebuie schimbat uneori. În mod natural, întrebarea care ia naștere de aici este când anume trebuie schimbat ambreiajul? Din nefericire, nu există un răspuns exact. Durata de viață a unui ambreiaj poate varia foarte mult, fiind influențată de tipul automobilului, de modul în care acesta este condus și chiar și de climatul în care este condus. Dar, în loc de a încerca să identificăm cât de mult ar trebui un ambreiaj să reziste, ar fi mai simplu de spus că este foarte probabil ca până și în cazul unui automobil bine întreținut să fie nevoie, la un moment dat, ca această componentă să fie înlocuită. Astfel, o direcție mai utilă este identificarea unor indicatori care să sugereze că ambreiajul ar trebui să fie schimbat.

Patinarea ambreiajului

Este unul dintre primii indicatori ai faptului că ambreiajul automobilului are probleme. Ceea ce va observa șoferul este că, deși apăsarea pedalei de accelerație duce la o creștere a numărului de rotații al motorului, acest fapt nu influențează într-un mod optim viteza de deplasare a automobilului. Practic, transmisia nu mai este conectată la motor la fel de bine precum ar trebui în mod normal, iar rezultatul este că puterea acestuia nu este transmisă la fel de eficient către roțile autovehiculului.

Dificultate la schimbarea vitezelor

Un alt caz în care înlocuirea kitului de ambreiaj ar trebui luată în considerare este atunci când observăm complicații la trecerea de la o treaptă de viteză în alta. Dificultatea utilizării vitezei de marșarier sau a oricărei alte viteze reprezintă alte simptome care pot sugera o uzură a ambreiajului unui automobil.

Poziția pedalei de ambreiaj

Este posibil ca ambreiajul maşinii tale să trebuiască să fie înlocuit în cazul în care cursa pedalei de ambreiaj este foarte mică. Ar trebui să fie o distanță de aproximativ 2-4 centimetri în care pedala sa fie apăsată până când ambreiajul să înceapă să fie decuplat.  Deși o modificare a poziției pedalei de ambreiaj este un indicator al unor posibile defecțiuni, asta nu înseamnă că acesta va ceda imediat.

 

Înlocuirea kitului de ambreiaj este o operațiune complexă și anevoioasă. Aceasta presupune separarea motorului de cutia de transmisie, pentru a se avea acces la piesele din componența ambreiajului. AutoHut.ro pune la dispoziție atât posibilitatea de a achiziționa un kit complet de ambreiaj, cât și doar anumite piese din componența acestuia. De asemenea, service-ul nostru oferă servicii de diagnosticare a automobilului și de înlocuire a kitului de ambreiaj.

Sursa foto: Pixabay

Share

Comments

comments